Fly Drive Madeira 

Een Fly Drive naar Madeira is de beste manier om het eiland te ontdekken. De ene weg biedt een spectaculair uitzicht op de Oceaan, de andere voert je kilometers lang door zeeën van bloemen. Je hoeft met niemand rekening te houden en bepaalt zelf waar en wanneer je gaat. Ontdek Madeira op jouw tempo: met een Fly Drive ben jij voorzien van je vlucht, accommodatie en auto.

Fly drive: jouw aankomst op Madeira Airport 

Met slechts 4 uur vliegen vanaf Amsterdam kom je aan op de internationale luchthaven van Madeira: Cristiano Ronaldo International Airport. Deze luchthaven is misschien klein, maar staat wereldwijd bekend als één van de meest bijzondere luchthavens. In 2000 is het vliegveld gerenoveerd en werd de slechts 1600 meter lange landingsbaan verlengd naar 2780 meter. Dankzij de bergachtige omgeving was het niet mogelijk om landinwaarts te bouwen. Maar de Madeiranen lieten zich niet tegenhouden, en gingen gewoon de andere kant op: richting de zee. Dit creëerde een unieke landingsbaan die gedeeltelijk in de zee op palen staat. Het vliegveld ligt aan de oostkust van het eiland, op 10 kilometer afstand van Funchal.

Indien gewenst kun je hier gelijk je huurauto ophalen. Wij hebben contact gehad met de verhuurmaatschappij dus binnen een mum van tijd heb jij een comfortabel en betrouwbaar voertuig. Vanaf het vliegveld rij je vervolgens direct naar je accommodatie.

Reserveer jouw voertuig op Madeira

Als je niet van plan bent om direct op pad te gaan kun je ook voor een later moment een auto reserveren. Dit raden we ook aan, want Madeira is geen groot eiland en alleen zo ben jij verzekerd van jouw huurauto.

Met de auto kun je op een gemakkelijke manier naar alle uithoeken van het eiland. Op het eiland is een snelweg aangelegd, deze reikt vanaf Santana, via de luchthaven in Santa Cruz, verder naar Funchal tot Ribeira Brava. De snelweg heet Via Rapida en wordt op de kaart van Madeira aangeduid met “VR” of “VE”. De wegen bestaan uit 2 rijvakken in elke richting en loopt door tunnels en over vele bruggen. 

Ook zijn er veel kustwegen, herkenbaar aan de aanduiding “ER”. Door de grillige kustlijn worden deze wegen gekenmerkt door vele bochten, steile hellingen en afdalingen. Tijdens een fly drive kun je hier naar hartelust verkennen. Rij bijvoorbeeld over de ER101, één van de oudste routes op het eiland. De steile hellingen rijzen als het ware recht uit zee op.

In het zuiden van Madeira is de kustweg breed en eerder romantisch. Hoe verder je van Funchal vandaan rijdt, hoe meer bloemen aan de kant van de weg te vinden zijn. Vooral hortensia, agapanthus en montbretia staan er in kilometerslange rijen. Een veelzijdig eiland waar je met een rondreis alle kanten kan ontdekken.

Een paar highlights die echt niet mogen ontbreken tijdens een roadtrip op Madeira.

Gelden er andere verkeersregels?

Madeira maakt deel uit van Portugal, dat lid is van de Europese Unie. Dat betekent dat je met een Nederlands rijbewijs gewoon op Madeira kan rijden. De verkeersborden zijn vrijwel identiek aan die elders in Europa en de verkeersregels zijn grotendeels hetzelfde.

Genoeg redenen dus om een fly drive te boeken en het ‘eiland van de eeuwige lente‘ te ontdekken. Ook als last minute vakantie is Madeira uitermate geschikt vanwege de korte vliegtijd. Lees hier alles over de beste reistijd en boek jouw reis naar Madeira.