De Madeira reisgids

Wil je een reis maken naar Madeira? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Van praktische informatie tot activiteiten en excursies. Laat je inspireren door dé online reisgids van Madeira.

Last minute Madeira

Ontdek wat de mogelijkheden zijn van een last minute naar Madeira. Binnen 7 werkdagen naar de parel van de Atlantische Oceaan.

Last minute Madeira

Madeira bezienswaardigheden

Wat is er allemaal te doen op Madeira? En welke bezienswaardigheden wil je niet missen? Van grillige bergtoppen tot goudgele stranden: Madeira is onvergetelijk.

Madeira Bezienswaardigheden

Madeira weer

Hoe is het weer op Madeira? Hoe warm is het op de archipel? Wat is de beste reistijd? We beantwoorden al jouw vragen over het weer.

Madeira weer

Porto Santo

Op zoek naar rust, maar wel gek van het strand? Bezoek dan Porto Santo met 9 kilometer aan goudgele stranden. Perfect voor een strandvakantie.

Porto Santo

Pico Ruivo

Houd je van wandelen en ben je niet bang voor hoogtes? Bezoek Pico Ruivo! Bewonder het indrukwekkende 360 graden uitzicht na een wandeling over steile bergruggen, door tunnels en langs rotswanden. Lees hier alles over Pico Ruivo.

Pico Ruivo

klimaat Madeira

Wat is het klimaat op Madeira? Wanneer is de beste reistijd? En wat kan je verwachten van het weer? Lees hier alles over het klimaat van Madeira.

Klimaat madeira

Vliegen naar Madeira

Wil jij naar Madeira vliegen? Hier lees je waar jij rekening mee moet houden en wat de beste vluchtopties zijn.

Vliegen naar Madeira

Funchal

Op zoek naar cultuur, lokale lekkernijen, kleurrijke markten of de botanische tuinen met 3000 plantensoorten? Breng een bezoek aan de bruisende hoofdstad Funchal in het zonnige zuiden van Madeira.

Funchal

Duiken Madeira

Wat zijn de beste duiklocaties rondom Madeira? Zijn er duikstekken voor ieder niveau? En wat is er allemaal te zien? Lees hier alles over duiken Madeira.

Duiken Madeira

Het bloemeneiland

Op het subtropische Madeira lijkt het eeuwig lente te zijn. Lees hier hoe het de naam ‘bloemeneiland’ kreeg.

Het bloemeneiland

Auto huren Madeira

De beste manier om Madeira te ontdekken is met de auto. Maar een auto huren op Madeira? Hoe werkt dat precies? Hier lees je alles wat je moet weten.

Auto huren Madeira

Madeira Portugal

Madeira Portugal – het bloemeneiland van Europa. Ontdek wat deze Portugese archipel allemaal te bieden heeft en waarom Madeira een bezoekje waard is.

Madeira Portugal

Monte Palace Tropical Garden

Ontdek de 70.000 vierkante meter aan tuinen van Monte Palace Tropical Garden. Wandel rond tussen de exotische bloemen, geniet van de rust rondom de met koi vissen gevulde vijvers en bewonder de kunstcollecties.

Monte Palace Tropical Garden

Pico do Arieiro

Bewonder het indrukwekkende 360 graden uitzicht na een korte wandeling naar de top van de Pico Arieiro.

Pico do Arieiro 

Santana

Bezoek het gezellige plaatsje Santana: bekend om haar traditionele, driehoekige huisjes en dat bovenop een 300 meter hoge rots boven zee gelegen ligt.

Santana

Sao Vicente

Verken het onontdekte noorden van Madeira en rijd naar Sao Vicente. Een klein kustplaatsje met de ambiance van een bergdorp.

Sao Vicente

Seixal Madeira

Waar ligt Seixal? En wat kan je er allemaal doen? Ontdek wat de stad Seixal en haar omgeving heeft te bieden.

Seixal Madeira

Madeira strand

Welk strand is het leukst en wat is de beste tijd om te gaan? Je leest hier alles over strand op Madeira.

Madeira strand

Toboggan Madeira

Een ritje met de toboggan op Madeira. Lees hier alles over de het ontstaan van de traditie en wat je van een ritje kunt verwachten.

Toboggan Madeira

Rondreis Madeira

Ervaar de diversiteit die Madeira te bieden heeft. Met hoge bergen, groene valleien en goudgele stranden op Porto Santo. Beleef het tijdens een rondreis op Madeira.

Rondreis Madeira

De levadas van Madeira

Wandelen langs de levadas van Madeira? Ontdek oude irrigatiekanalen met uitzicht over groene valleien. Lees hier over de levadas van Madeira.

Levadas Madeira

Vliegveld Madeira

Vliegen naar Madeira? Lees hier alles over het vliegveld van Madeira, waar het ligt, hoe het eruit ziet, faciliteiten en nog meer weetjes!

Vliegveld Madeira

De eilanden van Portugal

Op vakantie naar een eiland, maar niet buiten Europa reizen? Ontdek de eilanden van Portugal voor unieke plekjes.

De eilanden van Portugal

Camara de Lobos

Bezoek het schilderachtige Camara de Lobos tijdens jouw volgende vakantie op Madeira. Hier lees je wat er allemaal te doen is in het vissersdorp.

Camara de Lobos

6 Madeira vakantie tips

Madeira is adembenemend. Maar welke highlights mag je nou echt niet missen? Wij hebben de 6 beste Madeira vakantie tips voor je op een rijtje gezet.

6 Madeira vakantie tips

Snorkelen Madeira

Bezoek de mooiste snorkel spots van Madeira: ontdek de diverse onderwaterwereld rondom het bloemeneiland. Lees alles over snorkelen op Madeira.

Snorkelen Madeira