Rondreis naar Madeira

Met een rondreis naar Madeira ontdek je pas echt wat het eiland te bieden heeft. Hoge bergen, groene valleien en een vriendelijke bevolking. Wij brengen je bij kleinschalige accommodaties tussen de locals, waardoor je het land van dichtbij leert kennen en kunt genieten van het echte Madeira.

Madeira behoort samen met Porto Santo, Ilhas Desertas en Ilhas Selvagens tot de archipel Madeira. Deze archipel hoort bij Portugal en ligt in de Atlantische oceaan ter hoogte van Marokko. Het eiland mag dan Portugees zijn, toch hebben de bewoners hun eigen lekkernijen en gebruiken. Zo wordt de Madeira wijn op het eiland zelf gemaakt, een sterke lang houdbare wijn. Ook is de zwarte degenvis een typische lekkernij. 

De bewoners gebruiken alles wat de natuur te bieden heeft. De druiven waar wijn van gemaakt wordt, de gevangen vissen die worden gebruikt in gerechten, maar ook het drankje Poncha die wordt gemaakt van verschillende soorten fruit die het eiland te bieden heeft. Zo kan je als reizigers genieten van lokale gerechten.

weer madeira bloemen zonnig

Het eiland Madeira

Madeira is het bloemeneiland van Europa. Deze naam heeft het eiland gekregen omdat je over het hele eiland kleurrijke tropische bloemen en planten ziet. Het mediterrane klimaat van Madeira zorgt ervoor dat de bloemen goed gevoed worden door af en toe een regenbui en het hele jaar door zonnig weer. Voor een wandelvakantie is de lente de beste periode. Met temperaturen rond de 19 graden en slechts 6 dagen neerslag in de maand.

Een rondreis naar Madeira met Voja travel

Ervaar de diversiteit die Madeira te bieden heeft. Door de verschillende landschappen met een eigen microklimaat, is Madeira overal anders. In het heuvelachtige noorden ligt Santana met haar traditionele driehoekige huisjes. Van hieruit kan je verschillende wandelingen maken naar de hoogste punten van Madeira; Pico do Arieiro en Pico Ruivo.  

Ook vind je in het noorden de grotten van Sao Vicente. Bijzondere tunnels die niet gevormd zijn door water, maar door lavastromen. In het oosten loop je over maanlandschappen op Ponta de Sao Lourenco met uitzicht over de Atlantische oceaan. 

In het zonnige zuiden ligt de hoofdstad Funchal. De stad ligt aan de kust, tegen de rotsen opgebouwd. Een veelzijdige stad om te ontdekken door de cultuur, botanische tuinen en bekende kleurrijke markt Mercado dos Lavrados. Voor een frisse duik ga je naar het westelijke puntje Porto Moniz, waar je natuurlijke zwembaden in lava gesteente vind.

Naast alle kleine steden zijn er natuurlijk genoeg andere dingen te doen. Madeira beschikt over een netwerk van 200 wandelroutes. Routes die door valleien lopen met een prachtig uitzicht op de kleurrijke natuur van Madeira. Ook zwemmen er het hele jaar door walvissen en dolfijnen in de Oceaan, die je kan spotten met een tocht vanuit de haven van Funchal. Voor de meeste soorten kan je het beste gaan van april tot oktober

Fly drive naar Madeira

De wegen zijn goed begaanbaar, kronkelend door de bergen van Madeira. Ook zullen er off-road wegen zijn naar bijvoorbeeld kleine accommodaties. Vanwege het heuvelachtige gebied heb je een goede huurauto nodig. Als je een Fly Drive boekt bij Voja, zullen wij zorgen dat de auto hiervoor geschikt is.

Eilandhoppen Madeira

Waarom alleen Madeira ontdekken als je ook meerdere eilanden kan zien? Als je gaat eilandhoppen ervaar je alles van Madeira en Porto Santo in één vakantie. Op 2,5 uur varen vanaf Funchal vind je het prachtige eiland Porto Santo, met haar 9 kilometer aan goudgele stranden. Een rustige locatie voor een relaxte strandvakantie. Door de veelzijdigheid van het eiland Madeira en de uitgestrekte stranden op Porto Santo ontdek je alle hoogtepunten van de Portugese archipel Madeira.

Niet genoeg gekregen van het eilandhoppen? Vlieg in 2 uur naar de Azoren, een Portugese eilandengroep met maar liefst 9 bewoonde eilanden.